Blauwe Vlag

Resort Zuiderzee heeft Blauwe Vlag gekregen

EuroParcs Resort Zuiderzee is de volgende die is toegetreden tot het selecte gezelschap jachthavens dat in bezit is van de Blauwe Vlag. Het resort nabij Biddinghuizen heeft het beeldende en opvallende kwaliteitscertificaat voor jachthavens op 9 mei uitgereikt gekregen. Dit gebeurde in Oudorp op Goeree-Overflakkee.

Tweede Europarcs-resort met Blauwe Vlag aan Veluwemeer

Resort Zuiderzee is het tweede resort van EuroParcs aan het Veluwemeer dat het keurmerk toegekend heeft gekregen. Resort Veluwemeer, aan de andere kant van het water nabij Nunspeet gelegen, mocht eerder ook al de Blauw Vlag hijsen. Het keurmerk is de beloning voor maanden keihard werken. Havenmeester Thijs Jilleba: ,,We kampten, nadat EuroParcs eind 2017 het vakantiepark en de jachthaven overnam, met veel achterstallig onderhoud. Inmiddels zijn de walkanten volledig vernieuwd. Daarnaast is het oude toiletgebouw gesloopt en zijn daarvoor gloednieuwe overdekte sanitaire voorzieningen in de plaats gekomen. Ook het havenkantoor is volledig op de schop gegaan en is nu weer als nieuw. En we zijn nog niet klaar: Zodra we alle vergunningen binnen hebben worden ook de steigers gerenoveerd. Het plan is om dat na het seizoen, in het najaar, te doen.”

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Een mooie haven alleen is echter niet genoeg om de Blauwe Vlag te mogen hebben. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord is ook belangrijk evenals waarborgen voor een optimale veiligheid voor de booteigenaren. Beide hebben bij EuroParcs en dus ook op Resort Zuiderzee prioriteit. Zo is sinds kort de volledige verlichting op het resort met led-lampen. Dimlichtschakelaars en schemeringsschakelaars optimaleren de energiezuinige huishouding. Verder is er op Resort Zuiderzee een gescheiden afvalsysteem geïntroduceerd. Er is een complete nieuwe milieustraat gebouwd met onder meer een geordende chemische box. Op het gebied van veiligheid heeft het resort een calamiteitenplan en een bewakingscameraprotocol opgesteld. 

Resort Zuiderzee in het kort

Voor wie regelmatig op het Veluwemeer vaart: Resort Zuiderzee heeft vierhonderd ligplaatsen. Honderd daarvan zijn passantenplaatsen. Naast het reeds genoemde gloednieuwe sanitaire gebouw is er ook een trailerhelling. Voor het winterseizoen is er plaats voor tachtig boten qua bootopslag (wel onoverdekt). Aansprekend is verder dat de jachthaven rondom is omzoomd door een graskant. Verder is er voor varende gezinnen een zogeheten kindertentenveld, zodat de kids tijdens uw vaartocht ook een nachtje of langer op een andere manier kunnen overnachten. Wie verblijft in de jachthaven mag ook gebruik maken van de andere faciliteiten en voorzieningen op Resort Zuiderzee. Dat omvat, naast een kilometer lang zandstrand, onder meer het fraaie hoofdgebouw waarin een zwembad, bowlingbaan, indoor speelparadijs, luxueuze snackbar, ijssalon, restaurant, bruin café en een feestzaal.

Eco villa Resort Zuiderzee

Resort Zuiderzee

Biddinghuizen, Flevoland, NL
  • Luxueuze vakantiehuizen met ruimte en privacy 
  • Op wandelafstand van de leukste uitstapjes zoals Walibi, het dolfinarium of de Haven. 
  • Uren zwemplezier in het zwemparadijs en de wellness  
Uitreiking Blauwe Vlag

Vind jouw favoriete accommodatie bij EuroParcs

Veilig betalen met: