EuroParcs' nieuwste aanwinst Resort De Kraaijenbergse Plassen open per juni 2020

Bij Cuijk komt alles samen. Dat wisten de Romeinen al die deze regio opschaalden tot een belangrijk wegenknooppunt, er een fort bouwden en een brug over de Maas aanlegden. Anno nu is deze toonaangevende regio in noordoostelijk Brabant een toeristische trekpleister. Want Resort De Kraaijenbergse Plassen nabij het Land van Cuijk, het nieuwste vakantiepark van EuroParcs, heeft alles wat een vakantievierend gezin wenst: zwemwater aan en natuurwater direct bij het resort en groot water in de vorm van de Maas ook op korte afstand. Dit vakantiepark opent per juni 2020 de deuren maar je kunt na al reserveren voor jouw vakantie!

Een eerste reden daarvoor is dat het resort een eigen haven heeft en een open vaarverbinding met de Maas en/of Cuijk kent. Het resort is kortom ook per boot bereikbaar. Daarnaast is de omgeving bosrijk en kent de streek met het befaamde Maasheggenlandschap en de Maasdijken onvervalste landschapsparels. Forten, kastelen en vestingen kleuren de regio verder in, waarbij de historie vaak verder teruggaat dan elders in Nederland. Statuur gaat daarbij hand in hand met de kwalificatie ‘Brabants beste’ als het gaat om uitstraling van de horeca en winkels in plaatsen als Cuijk, Boxmeer en uiteraard Nijmegen.  

Waterbeleving. Bosbeleving. En het historisch besef dat hier de Nederlandse beschaving zijn oorsprong heeft. Het maakt dat Resort De Kraaijenbergse Plassen de interesse van veel Nederlanders heeft om er een vakantie te vieren, ter lering en ter vermaak. Een niet alledaagse combinatie die het resort een geheel eigen karakter geeft. De directe ligging aan zwemwater, als enige vakantiepark in de omgeving, maakt dat je aan Resort Cuijk ook vanuit het perspectief van jou als vakantievierder het stempel ‘puik’ kunt meegeven.  

Rondom de Kraaijenbergse Plassen ligt het Land van Cuijk: een aantrekkelijk fiets- en wandelgebied door het pittoreske landschap van landelijk groen en rustieke dorpen. En dan is de ‘groene long’ van zeven grote natuur- en recreatieplassen van maar liefst 400 hectare groot rondom het resort nog niet eens genoemd. En voor wie een dagje wil winkelen of genieten van andere stedelijke voorzieningen: Cuijk zelf, dat een gezellig centrum kent, is slechts op 11 minuten rijden (6,5 kilometer) van het resort gelegen. Wens je meer historie te zien en shopfun te beleven? Nijmegen ligt ook slechts op 23 minuten rijafstand (25,3 kilometer)! Bijzonder aan het resort, dat een eigen centrumgebouw met een restaurant, luxe snackbar, loungeruimte, bruin café en terras kent, is verder dat het rondom een zestiendeeeuwse boerderij is gesitueerd. 

De omgeving van De Kraaijenbergse Plassen uitgelicht : wat kun je allemaal doen en zien bij de nieuwste recreatieparel van EuroParcs? 

Veilig betalen met: