Zutendaal en omgeving

Ontdek en beleef de omgeving van Glampingresort De Hoge Kempen

Glampingresort Hoge Kempen is tevens gelegen in de prachtige Limburgse Kolenmijnstreek, in de regio van Waterschei, Maasmechelen, Winterslag en Zwartberg.

Glampingresort Hoge Kempen ligt dichtbij de toegangspoorten Lieteberg en Kattevennen van het eerste Nationaal Park van Vlaanderen "Hoge Kempen" waaruit wij citeren: "Natuur in al haar glorie! Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten..... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren."

Bekijk alle uitjes in de omgeving van ons vakantiepark in Zutendaal, hieronder! 

Nationaal Park Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen

België

Nationaal Park Hoge Kempen, natuur in al haar glorie! Het Nationaal Park Hoge Kempen is een groot beschermend natuurgebied met een rijke fauna & flora. Het is het enige Nationale park in België.

Bezoekerscentrum Lieteberg

Bezoekerscentrum Lieteberg

Zutendaal

Het bezoekerscentrum Lieteberg is dé toegangspoort tot het Nationaal Park de Hoge Kempen in Zutendaal. Hier verken je de wereld van de microkosmos via unieke en vaak leerrijke activiteiten.

Openluchtmuseum Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk

Genk

In 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk voor het eerst de deuren. Wil je een dagje cultuur snuiven? Dat is namelijk ook mogelijk in de omgeving van Resort Zilverstrand. 

Blotevoetenpad

Blotevoetenpad

Zutendaal

Het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen! Trek je schoenen uit en wandel 3 km blootvoets door water, zand, stenen en leem. Via deze manier word je één met de natuur en voel je de bijzondere prikkels van de bodem.

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor

Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is een attractiepark met shows, events en meet & greets met de artiesten. Bekijk het dagprogramma en ontdek de attracties van het park!

Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

Maasmechelen

Ontdek een wereld van luxe in Maasmechelen Village, de ultieme shopping bestemming met meer dan 100 fashion- en lifestyle outletboetieks, tot 60% voordeliger dan de aanbevolen retailprijs.

Wandelen

Wandelen

Zutendaal

Glampingresort Hoge Kempen ligt in het groenste snoepje van Vlaanderen. Zutendaal verkennen doe je best te voet. Als de meest bosrijke gemeente van Vlaanderen kan je oneindig struinen door bos en heide, over heuvels en beekvalleien. Geniet van de stilte en de rust. 

Fietsroute tip

Fietsroute tip

Zutendaal

In het Nationaal Park de Hoge Kempen en zijn omgeving is het heerlijk fietsen. Bovendien zijn veel trajecten volledig autovrij. Af en toe een helling (kuitenbijter) hoort er bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning. 

Fietsen door het water

Fietsen door het water

Bokrijk

Uniek in de wereld is het bekroonde project 'Fietsen door het water'. Nabij het knooppunt 91 in domein Bokrijk, op zo'n 17 km van Glampingresort Hoge Kempen.

Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum

Maastricht

Zeemonsters in Zuid-Limburg? Ze zijn te zien in het Natuurhistorisch museum in Maastricht. Bezoekers maken een reis door de tijd en zien ondermeer tropische moerassen, fossielen en het hol van de vos.

Mondo Verde

Mondo Verde

Landgraaf

Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf is een park met vier verschillende thema's: prachtige wereldtuinen, spannende Dinofauna, veelzijdige dierenwereld en heerlijke attracties. Een belevenis voor jong en oud.

IVY Climbing

IVY Climbing

Sittard

IVY climbing staat voor een gastvrij en multifunctioneel klimcentrum. Van jong tot oud en van beginner tot (professionele) wedstrijdsporter. Iedereen vindt zijn eigen uitdaging!

Steinerbos

Steinerbos

Stein

Recreatiebos Steinerbos is het speelbos met tal van attracties en speeltuinen om je uren te vermaken. Vriendjes maak je al snel en krijg je het even warm van al dat spelen, dan spring je lekker in het koele water van een van de buitenbaden.

Bowling Stardust

Bowling Stardust

Sittard

Bowlen is een typisch Amerikaanse sport. Bij Stardust krijg jij deze All American beleving, gegoten in een modern jasje. Ken jij onze gezellige thema-bowlingmomenten al?!

Laco

Laco

Geleen

Laco is een sport- en recreatiecentrum. Dit multifunctionele sportcentrum heeft een zwembad, fitness, fysiotherapie, zonnebank, buitenbad, sporthallen, overdekte ijshal, skeeler- en wielerbaan, 400 meter schaatsbaan.

Toverland

Toverland

Sevenum

Ontdek je eigen magie. Beleef samen een onvergetelijke dag en ontdek de magische werelden van het attractiepark, want Toverland brengt plezier voor jong en oud!

Veilig betalen met: