Corona handen wassen

Corona maatregelen

Home Corona Corona FAQ

Corona - veelgestelde vragen, update 25 januari 2022

Je hebt geboekt of je wil gaan boeken en nu gelden er nieuwe maatregelen en adviezen. Voor de één duidelijk, voor de ander roept het misschien veel vragen op. Dat begrijpen we. We hebben de meest gestelde vragen voor je verzameld en beantwoord.

Kan ik nog op vakantie ondanks het coronavirus (COVID-19)?

Zeer zeker! Al onze parken in binnen- en buitenland zijn open. Het is wel raadzaam de actuele informatie te lezen op Corona – reisadvies vanaf 25 januari 2022.

Zijn alle vakantieparken van EuroParcs open?

Alle parken zijn open. Handige info vind je op Corona – reisadvies vanaf 25 januari 2022.

Waar is een mondkapje verplicht op het vakantiepark?

Ben je 13 jaar of ouder, dan dien je voor de publieke binnenruimtes op onze parken een mondkapje te dragen. Denk hierbij aan de recepties. Ook voor de zwembaden, fitnessruimtes en wellness ruimtes is een mondkapje verplicht, bij het verplaatsen cq placering. Tijdens het sporten en in de sauna mag het mondkapje cq mondmasker af.

Waar is een corona toegangsbewijs nodig?

Om toegang te krijgen tot de horeca, zwembaden, wellness- en fitnessruimtes moet je een coronatoegangsbewijs kunnen overleggen vanaf 18 jaar. Ook moet u bij elk bezoek opnieuw even uw coronatoegangsbewijs (en ID-bewijs) laten controleren.

Wat heb ik nodig voor wellnesscentra?

Voor de wellnesscentra (ook sauna) geldt een gemengd beleid: in de ruimtes waar de massages en beautybehandelingen worden gegeven, is een mondkapje verplicht. Bij het verplaatsen binnen de algemene ruimtes van de sauna is ook een mondkapje verplicht. Het corona toegangsbewijs is vereist, net als een ID bewijs.

Wat heb ik nodig om te kunnen zwemmen?

Voor de zwembaden gelden de volgende richtlijnen, die de Rijksoverheid en de zwembond KNZB hebben vastgesteld:

 • Een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van een zwembad voor iedereen van 18 jaar en ouder. Ook voor ouders van kinderen die naar zwemles gaan.

 • Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen. Hierbij geldt wel een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar.

 • Er is een dringend advies om buiten het water 1,5 meter afstand te houden.

Wat heb ik nodig om te kunnen sporten, zoals zwemmen?

Alle binnensportlocaties zijn open. Het is wel raadzaam de openingstijden te checken, deze verschillen per park. Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden.

 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.

 • Sporten in groepsverband is toegestaan.

 • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.

 • Houdt u aan de basisregels

 • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Heeft het zin om CoronaCheck-app of de website coronacheck.nl in te vullen?

JA. Wij raden juist aan jouw vaccinatiegegevens voor je vakantie via de CoronaCheck-app of de website coronacheck.nl in te vullen, zodat wij aan de hand van de QR-code of papieren uitdraai kunnen zien dat jij aan de overheidsrichtlijnen voldoet. Deze app gaat alleen op groen na volledige vaccinatie, een negatieve test of na genezing.

Geldt op het park ook de 1,5 meter regel?

Wij volgen de verplichting van de overheid om 1,5 meter afstand te houden tot mensen die niet tot je gezin of, wanneer je met een groep uit verschillende huishoudens vakantie viert, jouw vakantiegezelschap behoren. Verder blijft uiteraard ook gelden: was je handen, zorg voor voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten en laat je in dat geval testen. En vooral ook: neem voldoende mondkapjes mee en laat je, wanneer je niet gevaccineerd bent, bijtijds testen om tot alles toegang te houden. Dat wil zeggen elke 24 uur. 

Geldt een zelftest als toegangsbewijs voor de horeca?

Eet- en drinkgelegenheden mogen per 26 januari open tot 22.00 uur. Een vaste zitplaats en coronatoegangsbewijs en ID bewijs zijn verplicht. Houd 1,5 meter afstand en draag binnen een mondkapje, tenzij je zit.

Ook is het mogelijk om bij de horeca te bestellen en af te halen of te laten bezorgen bij uw vakantiewoning. Check hiervoor de horeca op het betreffende park.

Heb ik voor de zwembaden, wellnesscentra indoor speelfaciliteiten voor de kinderen en outdoor sport- en spelvoorzieningen een coronatoegangsbewijs nodig? 

Een coronatoegangsbewijs en ID bewijs zijn verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder:

 • op binnensportlocaties zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Bij lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.

 • die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

 • vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

 • professionele sporters. Dit geldt bijvoorbeeld voor voetballers in de ere- en eerste divisie en voor sporters in topcompetities.

 • afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Kan ik te allen tijde in alle openbare ruimtes terecht?

De recepties en parkwinkels zijn geopend en hier gelden dat een mondkapje wel verplicht is. En de verplichting tot 1,5 meter afstand.

Alle faciliteiten zijn geopend, ook de binnensport- en buitensportlocaties zijn geopend voor alle leeftijden. Het is wel raadzaam de openingstijden te checken. Ook hanteren we de mondkapjesplicht bij verplaatsing. Check of reserveren en een coronatoegangsbewijs plus ID bewijs nodig is. 

Kan ik gewoon gebruikmaken van de faciliteiten zoals het zwembad en wellnesscentra op het park

Jazeker, alle faciliteiten zijn geopend. Check wel de voorwaarden en ga er van uit dat reserveren bij de horeca en voor zwembad en wellness noodzakelijk is. Een coronatoegangsbewijs en ID bewijs zijn verplicht voor ieder van 18 jaar en ouder.

Geldt dit voor meer faciliteiten dan alleen het zwembad? Ja. Het wellnesscentrum, fitness, sauna, zwembad en horeca zijn allen geopend en reserveren is verplicht. Een coronatoegangsbewijs en ID bewijs zijn verplicht voor ieder van 18 jaar en ouder.

Kan ik een massage boeken? Ja, u kunt sinds 25 januari 2022 weer een massage of gezichtsbehandeling boeken (tot 22:00 uur), indien het park beschikt over een wellnessruimte voor massages. 

Heb ik voor de incheck en check-out in de receptie een coronatoegangsbewijs nodig?

Nee, maar een mondkapje is wel verplicht. En de verplichting tot 1,5 meter afstand.

Nemen de parken aanvullende coronamaatregelen?

 • Op alle parken staan in de openbare binnenruimtes desinfectiemiddelen.

 • Deze ruimtes zijn ook zo ingericht dat de 1,5 meter afstand tot elkaar zoveel mogelijk gewaarborgd wordt.

 • Voor jouw en onze veiligheid staan er op de balie van de receptie spatschermen.

 • In- en uitchecken op drukke momenten gebeurt verder zoveel mogelijk buiten (drive-thru).

 • Verder dragen onze medewerkers een mondkapje als zij gasten ontvangen en/of de QR-codes checken.

 • Wij hebben looplijnen uitgezet en we wijzen de gasten via bestickering op het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar.

Wat doet de maatregelen met de sfeer op het park?

Die is en blijft bijna zoals vanouds. Je kunt weer volop genieten van de rust, de natuur, fietsen, en comfort van onze vakantiewoningen. En van alle faciliteiten op het park waar u verblijft of heeft geboekt.

Zijn de horeca faciliteiten geopend?

De horeca (restaurants en cafés) zijn vanaf 26 januari 2022 weer open tot 22.00 uur. Reserveren is wel gewenst, een vaste zitplaats is namelijk verplicht. Een coronatoegangsbewijs en ID bewijs zijn verplicht voor ieder van 18 jaar en ouder.

Ook afhalen en laten brengen bij de vakantiewoning op het park is mogelijk en dat kan zonder coronatoegangsbewijs en ID bewijs.

Hoe zit het met het bestellen en afhalen van maaltijden ’s avonds ? 

Afhalen is zeker mogelijk! Onze restaurants en snackbarren hebben er juist extra voor ingekocht. Maar check even bij de receptie wat de tijden zijn waarop dit kan. Aanvullend: je kunt maaltijden ook bij de vakantiewoningen ‘thuis’ bezorgd krijgen. Bestellen kan heel eenvoudig via wederom onze app of telefonisch bij het restaurant op het park. 

Heb je een QR code nodig voor het het afhaalgedeelte in de horeca? 

Nee. Je hoeft geen coronatoegangsbewijs te tonen om maaltijden te kunnen afhalen. Wie niet gevaccineerd is, moet wel buiten op zijn bestelling wachten. 

Is er animatie op het park? 

Op sommige parken wel, op andere niet. Je kunt daarover informatie opvragen bij de receptie of in de app.

Mag ik met vrienden of familie in 1 woning verblijven? Ja. De Nederlandse overheid adviseert om maximaal 4 personen bij je thuis uit te nodigen. Dit is geen verplichting. Heb je een verblijf geboekt en bestaat je reisgezelschap uit meer dan 4 personen buiten jouw gezin? Dan mag je je verblijf omboeken. Neem hiervoor contact op met ons gasten contact centrum: kcc@europarcs.nl

Ook kunnen we kijken of we jouw gezelschap kunnen verdelen over beschikbare vakantiehuizen op het park.

Als je geen geldige QR code hebt, mag je als gast dan gebruik maken van de faciliteiten? 

Neen! Ga je naar Belgie, check dan de restricties, want daar is meer mogelijk. Zo is de horeca tot 23 uur geopend.