Informatie betreffende het coronavirus COVID-19

Gezondheidssituatie Coronavirus - Update per 26 juni 2021 

Beste gast,

Wij begrijpen dat je wellicht enkele vragen hebt omtrent het coronavirus en in hoeverre dat van invloed is op jouw vakantie. Om deze reden hebben wij een Q&A (veel gestelde vragen en antwoorden) voor je samengesteld. Heb je toch nog vragen? Stel ze dan gerust door bij voorkeur een mail te sturen met de vraag naar kcc@europarcs.nl. Wij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Groet, KlantContactCentrum

Q&A
Wij heten je van harte welkom in een van onze vakantieparken. Om je een veilig en ontspannen verblijf te bieden, willen wij je vragen om de onderstaande gedragscode door te nemen opgesteld door de HISWA-RECRON:

Altijd…
Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Hoest je, ben je verkouden of heeft een gezinslid koorts, blijf dan thuis! Voorkom teveel drukte in natuur- of andere gebieden, blijf anders in of bij je vakantieverblijf.

Een goede voorbereiding…
Check de website van het park waar je gaat verblijven en die van de gemeente voor actuele informatie over bijzondere maatregelen – zoals afsluiting van gebieden, paden, wegen en parkeerplaatsen – en richtlijnen. Maak gebruik van fiets- en wandelapps zodat je de route nauwkeurig kunt uitstippelen. De receptie kan je hier eventueel mee helpen.

Een veilig vertrek…
EuroParcs is aangesloten bij HISWA-RECRON en heeft in samenspraak een Coronaprotocol opgesteld. Een exemplaar is aanwezig bij iedere receptie en eventueel digitaal op te vragen. Neem er kennis van en volg de voorschriften. Vermijd als bestemming drukke plekken en drukke tijdstippen. De receptie kan je hierover informeren.

-------

Is een verblijf op het park bijna weer als vanouds?
Ja. Er gelden geen beperkingen meer aan de groepsgrootte die in een vakantiewoning verblijft. Houd wel 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook gelden er geen belemmeringen meer aan het aantal mensen dat je ontvangt in de vakantiewoning mits er aan de 1,5 meter-regel wordt voldaan. De mondkapjesplicht is per 26 juni komen te vervallen voor de meeste binnenruimtes: vakantiewoningen, receptie, horeca, zwembaden en andere faciliteiten en voorzieningen. Echter, in kleine recepties en andere publieke gebouwen waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden blijft de mondkapjesplicht wel bestaan. 

Kan ik veilig verblijven op het park?
Ja, de gasten konden al veilig naar onze parken/resorts kunnen komen en met de versoepelde coronamaatregelen is de veiligheid en het vakantieplezier alleen maar verder toegenomen onder het motto Stay safe -> Safe stay

Safe incheck -> onze incheck procedures zijn volledig ingericht op veiligheid en volgens de richtlijnen van het RIVM, ook nu de coronamaatregelen zijn afgeschaald. De ‘spatborden’ blijven hangen, zoals ook de desinfectiepalen blijven staan.
Safe house -> de hygiënische zorg voor de woning is er volledig op gericht dat je veilig en schoon in de woning komt, er wordt extra aandacht besteedt aan contactoppervlakken
Safe food -> op de meeste parken worden maaltijden van ontbijt tot diner op bestelling door de medewerkers van onze restaurants coronaproof bij de vakantiewoning afgeleverd. Ook is afhalen vaak mogelijk.
Safe nature & fun -> je kunt volop genieten én plezier hebben van de natuur rondom onze parken. 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Wil je ondanks de uitleg van de hierboven genoemde maatregelen toch annuleren of omgeboekt worden naar een park dichterbij huis? Dan kunnen wij, tot 14 dagen voor aankomst, voor € 50,- omboeken naar een ander verblijf met een aankomstdatum tot 31 december 2021. Wanneer de gewijzigde boekingskosten hoger zijn dan de oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil bij.  

Als ik heb geboekt via een reisbureau kan ik dan via EuroParcs mijn verblijf omboeken?
Helaas moeten wij jou doorverwijzen naar het reisbureau waar de boeking is gemaakt. 

Waarom krijg ik geen geld terug als ik wil annuleren?
Je hebt bij ons een boeking gedaan en de vakantiewoning is voor jou gereserveerd in die periode. Je kunt bij ons veilig vakantievieren en de woning staat voor jou klaar voor gebruik, schoongemaakt en wel. We snappen dat in deze bijzondere periode mensen zijn die liever thuis blijven, in zo’n geval zijn we behulpzaam en boeken we om naar een andere periode met een aankomstdatum tot 31 december 2021 desgewenst in een ander park. 

Hoe check je in bij EuroParcs?
Wij streven naar zo min mogelijk fysiek contact. Indien jouw telefoonnummer bekend is en u in de gelegenheid bent om op te nemen, dan kan het zijn dat onze front office medewerker je op voorhand op belt. Hij of zij zal een tijdstip van aankomst met je overleggen, zodat we kunnen waarborgen dat niet iedereen tegelijkertijd arriveert. De check-in vindt zo veel mogelijk buiten de receptie plaats. Verdere aankomstinformatie ontvang je per mail. 

Zijn mondkapjes verplicht op het park?
Alleen in recepties of andere publieke gebouwen waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Verder vervalt de mondkapjesplicht. 

Zijn de faciliteiten op het park geopend?
Ja, daarbij gelden per voorziening wel andere regels. Een overzicht:

Horeca
De horeca (restaurants en cafés) mogen weer open volgens reguliere openingstijden. Ook mogen er weer artiesten optreden en sportwedstrijden worden bekeken. De regels die daarbij horen zijn:

· Een gezondheidscheck is nodig.
· Elke gast/groep heeft een vaste zitplek.
· Het aantal gasten dat geniet in de horeca of op het terras is afhankelijk van de grootte van de ruimte. Richtlijn is dat men 1,5 meter afstand tot elkaar moet houden.
· Als er gebruik gemaakt wordt van het coronatoegangsbewijs, dan vervalt de verplichting van de anderhalve meter en geldt de reguliere capaciteit. 

Hoe zit het met het bestellen en afhalen van maaltijden ’s avonds?
Afhalen kan wanneer het restaurant open is maar dat is afhankelijk van tot hoe laat de keuken van het restaurant open is. Kijk hiervoor in de EuroParcs App of informeer bij de receptiemedewerkers. 

Mag ik ook lunchen of dineren op het terras?
Ja, dat is in de nieuwe COVID-19 richtlijnen toegestaan.

Aanvullend: je kunt maaltijden ook bij de vakantiewoningen coronaproof ‘thuis’ bezorgd krijgen of afhalen bij het restaurant. Bestellen kan heel eenvoudig via de EuroParcs App. Tenslotte hieronder een beeld van wat in de horeca mag en niet mag. 

Sporten en buitenspellocaties

· Volwassen mogen weer sporten in groepen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Voor jongeren en kinderen was deze versoepeling al van kracht.

Aanvullend: onze zwembaden en fitnesscentra zijn open, maar alleen op afspraak en voor een beperkt aantal personen in overeenstemming met de coronarichtlijnen. Je mag gewoon weer recreatief zwemmen en douchen. Verder zijn onze buitenspel- en sportlocaties, zoals speeltuinen, tennisbanen en multifunctionele sportvelden weer volledig geopend. Zie de afbeelding hieronder voor een overzicht in beeld. 

Veilig betalen met: